La CUP exigeix la dimissió de Ramon Llamazares, regidor de Política Social

El regidor de Política Social, Ramon Llamazares. (Foto: RCTV)

  • La formació anticapitalista fa autocrítica després del desallotjament de La Bruna el divendres de la setmana passada i qüestiona la feina de Serveis Socials de l’Ajuntament, que va deixar sense empara a persones vulnerables a instàncies del regidor de l’àrea.

2021-05-27T19:34:40+01:0027/05/2021|

La CUP demana la dimissió del regidor de Política Social, Ramon Llamazares, per la seva gestió en el desallotjament de La Bruna. Consideren que l’àrea de Política Social, liderada per Llamazares, no ha estat a l’alçada i ha deixat a persones vulnerables al carrer, sense atenció social.

Les paraules de Llamazares el passat dimecres a RCTV, en les que acusava a l’oposició de no conèixer el funcionament de Serveis Socials, han afegit més llenya al foc. El regidor també ironitzava, amb fredor, sobre un nou desnonament en el que, a més, hi ha menors. També instava a l’oposició a ajudar-los, donant a entendre que Serveis Socials no ho faria.

La CUP lamenta que el Govern municipal actuï negant drets de cobertura bàsica després del desallotjament. “L’Ajuntament deixa persones sense protecció i al carrer i han de rebre l’ajuda dels partits de l’oposició, veïns del barri i col·lectius de la ciutat”.

En un comunicat arran de la gestió i el desallotjament de La Bruna, el partit anticapitalista reflexiona sobre els inicis de l’edifici com a Centre Social Okupat (CSO) La Bruna i la seva deriva en espai habitacional. També fa autocrítica sobre el seu paper, admetent que “no hem estat capaços de lligar la feina a les institucions, amb la mobilització dels veïns […] i la protecció de les persones vulnerables”.

La CUP ha acabat fent aquest comunicat en solitari al no arribar a un acord amb la resta de partits de l’oposició en el posicionament sobre la petició de dimissió del regidor de Política Social. La resta de partits, hores d’ara, no s’han pronunciat públicament. Sí ho ha fet un regidor d’ERC, Xavier Ponsdomènech, a nivell particular, qüestionant les paraules del regidor Llamazares.

Els cupaires recorden que l’hostal va esdevenir un “punt d’acollida temporal amb la intenció de donar sostre a qui ho necessitava i, d’aquesta manera, evitar que ningú dormi al carrer” quan els menors tutelats que es van allotjar a l’Hotel Marisol se’ls expulsava del centre, convertint-se en extutelats i sense lloc on anar, un cop complien els 18 anys. Amb la crisi de la COVID-19, lamenten, la “situació de crisi i de vulnerabilitat es va agreujar i va entrar un major número de persones, algunes amb actituds delictives, que sembla que utilitzaven l’immoble com un centre d’itinerància delictiva”. Això va desembocar en el desbordament del CSO i la seva posterior dissolució.

En el comunicat que ha fet públic la CUP, també elogia els “vincles” que han establert els veïns allunyant-se de la politització que intentava fer l’extrema dreta de les seves reivindicacions. Aquests vincles, segons els anticapitalistes, “han derivat en llaços humanitaris i comunitaris que no tenen res a veure amb el discurs de l’odi”.

Malgrat que una part dels residents en l’edifici ocupat cometien robatoris, la CUP denuncia “un fals discurs de que tots i totes a l’antic hostal La Gaviota -La Bruna- són delinqüents”. Això es va evidenciar un cop es va produir el desallotjament, que va provocar que persones vulnerables quedessin al carrer sense empara de les institucions.

Comparteix el contingut!

Go to Top