L’alcalde afirma que els projectes d’ampliació de l’Hospital i de l’aparcament es redactaran aquest 2023

  • El govern municipal s’ha reunit amb el conseller de Salut i afirmen que li han arrencat el compromís de redactar el projecte d'ampliació de l'Hospital aquest any. El del nou aparcament es faria de forma paral·lela amb l’objectiu, segons Buch, de començar a construir-lo el 2024.

2023-01-20T15:00:41+01:0020/01/2023|

L’ampliació de l’Hospital Sant Jaume de Calella es podria desencallar aquest any. L’ampliació, que porta dos anys de retard, s’ha tractat en una reunió entre el govern municipal i el conseller de Salut, Manel Balcells, de la qual l’alcalde, Marc Buch, afirma que van extreure el compromís d’una partida pressupostària aquest any per la redacció del projecte, segons ha dit l’alcalde a l’emissora pública, sense concretar-ne l’import.

El projecte del centre sanitari es redactaria de forma paral·lela al del nou aparcament, aquest últim a càrrec de l’Ajuntament, que ho ha delegat a Gestvia. L’inici de les obres del pàrquing seria l’any 2024, segons Buch. Això passa per l’expropiació de l’Hostal Univers, per la qual hi ha una partida de mig milió d’euros reservada a l’espera de la taxació del terreny que es determini que caldrà abonar als propietaris i de l’aprovació definitiva del pla urbanístic, que ja ha rebut el vistiplau inicial d’Urbanisme de la Generalitat. També manca la cessió dels terrenys per part de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’ens gestor de l’Hospital i el CAP.

Els primers passos que haurà de fer l’empresa de mobilitat és encarregar el projecte i el pla de viabilitat econòmica, que hauran de tornar a passar pel Ple. Ja hi ha fet un estudi previ que marca que el pàrquing tindrà 12 mil metres quadrats i capacitat per entre 420 i 450 places, amb un pressupost estimat que rondarà els 4 milions d’euros.

Tot i així, no són projectes ràpids, especialment en el cas de l’Hospital. El primer pas és la licitació, que trigaria uns tres mesos, mentre que per la redacció es reserven uns nou mesos. En total, un any de feina de despatx per plasmar tots els elements necessaris perquè les màquines comencin a treballar.

Els projectes han d’incloure el pressupost necessari per les dues obres, ja que per ara només es tenen estimacions. L’aparcament tindria un cost d’entre 4 i 5 milions d’euros, mentre que la Generalitat va preveure uns 35 milions per la millora de les instal·lacions sanitàries, amb actuacions com l’increment del nombre d’habitacions, consultoris i llits o triplicar el nombre de quiròfans.

Tot i que el calendari inicial no s’ha complert, es continua mantenint que les obres de l’Hospital -que durarien dos anys- no començaran fins que s’hagin enllestit les de l’aparcament -que tindrien una durada prevista d’un any i mig-. Amb el projecte pràcticament encallat fins ara, el calendari que es planteja continua sent d’un mínim de cinc anys fins que estigui totalment acabat, segons els passos que es detallen a la presentació que la Generalitat va fer pública en el moment que va anunciar l’ampliació.

Diversos partits polítics, entre ells el PSC, han reclamat l’execució de l’ampliació. Precisament, la regidora socialista, Cindy Rando, va participar en la reunió amb el conseller de Salut.

Comparteix el contingut!

Go to Top