Junts demana un milió d’euros a la Generalitat per cobrir un nou tram de la Riera Capaspre

  • Junts ha presentat gairebé 90 esmenes als pressupostos de la Generalitat pel Maresme, quatre de les quals són per Calella

  • La redacció del projecte de museïtzació del jaciment i millores energètiques a la piscina i la Fàbrica Llobet són la resta d’esmenes per Calella

  • Actualment s'estan executant les obres de cobriment de la segona fase de la Riera Capaspre, amb un cost de més de 800 mil euros.

2023-03-02T21:06:41+01:0002/03/2023|

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha presentat 89 esmenes als pressupostos de la Generalitat amb inversions específiques per la comarca del Maresme. Quatre són per projectes que volen fer a Calella: la més important és d’un milió d’euros que volen destinar a la tercera fase del cobriment de la Riera Capaspre -actualment s’està executant la segona fase-.

Les altres tres esmenes que Junts ha fet per Calella estan valorades en 200 mil euros: 100 mil per millorar l’aïllament i l’eficiència energètica de la piscina municipal, 50 mil també per millorar energèticament la Fàbrica Llobet i 50 mil més per la redacció del projecte de museïtzació del jaciment del Roser i fer noves excavacions arqueològiques.

Junts explica que no ha fet cap esmena reclamant partides per l’ampliació de l’Hospital perquè el conseller de Salut, Manel Balcells, es va comprometre amb l’alcalde i alcaldable de Junts, Marc Buch, a fer-ne una reserva de crèdit un cop s’hagi aprovat el pressupost. Tot i aquest compromís -també recolzat per ERC Calella-, Junts afirma que estaran atents per tal d’insistir en què es tiri endavant aquesta promesa.

La diputada maresmenca, Judith Toronjo, i la diputada i portaveu del grup parlamentari de Junts, Mònica Sales, han presentat les esmenes, on han destacat també la proposta de crear un fons de 25 milions d’euros per la regularització d’urbanitzacions com Can Carreras, que es troben sense recepcionar i pràcticament sense serveis, arreu de Catalunya. També reclamen que cal millorar la connexió amb transport públic amb l’Hospital de Calella i també amb les ciutats de Mataró i Barcelona.

Les diputades Judith Toronjo i Mònica Sales han presentat les esmenes amb l’alcalde de Junts a Mataró, Alfons Canela

Toronjo considera que “malgrat els anuncis del govern d’un increment de la partida pressupostària pel Maresme, des de Junts hem pogut comprovar que continua mancant una vertadera aposta per la comarca”, pel que reclamen partides per diferents àmbits com el sanitari -ampliar les Urgències de l’Hospital de Mataró, construir i ampliar diversos CAPs i residències-; la sostenibilitat, adequant rieres; o la mobilitat, millorant els accessos de la C-32 i la N-II, entre d’altres.

Junts ha presentat més de 800 esmenes per tot Catalunya, dividides en les diferents comarques i línies d’actuació.

Comparteix el contingut!

Go to Top