APARCAMENT

El PP planteja fer pàrquings intel·ligents per saber on hi ha places lliures

  • Els populars centren els problemes d’aparcament en una de les seves propostes electorals i plantegen instal·lar panells a diferents punts de la ciutat perquè els conductors sàpiguen a temps real on hi ha places lliures.

2023-03-16T16:22:51+01:0016/03/2023|

Instal•lar panells que mostrin en temps real la quantitat de places d’aparcament lliures i la seva ubicació. Aquesta és la primera proposta electoral que ha presentat el Partit Popular i que vol pal•liar un dels problemes principals de la ciutat, la manca d’aparcament.

Es tracta d’indroduir el concepte de “smart city” a l’estacionament convertint els pàrquings en intel•ligents, el que implica una certa infraestructura com la instal·lació de sensors al davant de cada plaça perquè detectin de forma automàtica si està ocupada o no per un vehicle i traslladar-ho als panells que el PP vol col•locar a punts estratègics de la ciutat. De moment, però, no han detallat la inversió necessària per portar a terme aquesta proposta.

“Els conductors podran localitzar fàcilment les zones d’aparcament lliure, reduint el trànsit de vehicles pel centre de la ciutat fent recorreguts innecessaris” exposen els populars, una mesura que defensen “ajuda a la reducció de la contaminació i a la millora de la qualitat de vida dels calellencs”. Es tracta d’una proposta enfocada tant als ciutadans de Calella com als turistes o persones dels municipis veïns que venen a comprar o a menjar als restaurants.

El PP entén que qualsevol ciutat important ha de disposar de dades d’aparcament en temps real per evitar que els conductors hagin de fer voltes buscant un lloc lliure per deixar el cotxe i, en una entrevista amb CALELLA COMUNICACIÓ, la seva alcaldable, Céline Coronil, plantejava la possibilitat de donar aquesta informació a través d’una app per telèfons mòbils gestionada per Gestvia. També considerava que no es podien tenir aparcaments insegurs com el de Joan Coromines i, en menor mesura, de la Riera Capaspre, situats a la perifèria i sense vigilància.

La falta d’aparcament és una de les patates calentes de Calella any rere any, que cap govern ha aconseguit solucionar i un tema que es preveu que tots els partits tractin en els seus programes electorals.

Comparteix el contingut!

Go to Top