El tancament de la restauració provoca un impacte econòmic diari de 2,75 milions d’euros al Maresme

Els bars que estan oberts només poden fer menjar per emportar

  • Pimec ha valorat en 41,2 milions d’euros l’impacte econòmic que el tancament de bars i restaurants deixarà a la nostra comarca. Això equival a 2,75 milions d’euros diaris. Es veuen afectats 2.550 establiments.

2020-10-25T09:17:30+01:0024/10/2020|

Pimec, la patronal de la petita i la mitjana empresa a Catalunya, ha posat xifres al tancament de la restauració al Maresme. L’impacte econòmic és molt important: 41,2 milions d’euros que es deixaran d’ingressar degut a les restriccions sanitàries. Això equival de 2,75 milions d’euros diaris. Això, sumat al confinament dels mesos de març i abril, poden provocar que molts establiments baixin la persiana definitivament.

Des de la Generalitat s’han promès ajudes a la restauració i els centres d’estètica, els sectors que han hagut de tancar, per valor de 40 milions d’euros. Tenint en compte que només a la nostra comarca l’impacte econòmic és de més de 41 milions d’euros, els 40 milions per tot Catalunya resulten totalment insuficients.

La patronal també ha calculat que el tancament afecta a 2.550 bars i restaurants de la nostra comarca, una xifra significativa.

El president de Pimec Maresme – Barcelonès Nord, Joan Pera, ha demanat mesures compensatòries per bars i restaurants i ha recordat que l’hostaleria és un dels sectors més afectats pels efectes de la crisi sanitària de la COVID-19. A més, ha lamentat que moltes d’aquestes pimes “hauran de tancar definitivament si des de les administracions públiques no els ajuden a aconseguir liquiditat per fer front a la pèrdua d’ingressos i el pagament de despeses”, com els impostos o els lloguers.

Tot i no ingressar res, els propietaris han de continuar pagant el lloguer, la taxa d’escombraries i els sous dels treballadors –si estan en ERTO, només han de pagar la Seguretat Social–. Els autònoms –la majoria–  també han de pagar l’impost de la Seguretat Social, l’IRPF i l’IVA del segon i el tercer trimestre. Això és, només, pel que es refereix al seu negoci. Per descomptat, també han de continuar pagant les despeses pròpies de la llar: lloguer o hipoteca, aigua, llum, gas, menjar. Probablement, molts propietaris de bars i restaurants tindran dificultats durant els pròxims mesos de fer front a tots aquests pagaments. Les famílies es veuran molt tensionades econòmicament.

Des del primer moment, el sector ha estat en contra d’aquesta imposició, mostrant-se indignats per ser els únics que han hagut de tancar –juntament amb els centres d’estètica i els salons de bellesa–. Afirmen que han pres totes les mesures sanitàries que se’ls ha requerit i entenen que no hi ha hagut contagis dins dels establiments.

Alguns estan oberts per fer menjar per emportar, però molts diuen que no compensa i que no poden arribar a la facturació que fan estant oberts. D’altres han fet números i no ho han vist viable, per tant, estaran 15 dies a casa.

El sector està preocupat per si la mesura s’allarga i els 15 dies inicials es multipliquen, perquè amb cada dia que passa tenen més pèrdues.

Comparteix el contingut!

Go to Top