El Parlament aprova crear un nou servei de bus entre l’Alt Maresme i Barcelona

  • Reforçar el transport públic amb l’Hospital de Calella és una altra de les propostes incloses en la moció d’En Comú Podem que ha quedat aprovada

  • El Parlament insta el govern a presentar el projecte de pacificació de la N-II als ajuntaments en tres mesos, també a l’Alt Maresme

Sagalés és l'empresa que gestiona els autobusos que enllacen Calella i Barcelona

2023-03-16T10:45:35+01:0016/03/2023|

El Parlament de Catalunya ha aprovat crear un nou servei d’autobús que “connecti regularment els municipis de l’Alt Maresme amb Barcelona”. Tot i no establir la freqüència, es pressuposa que serà major que l’actual, ja que actualment només passen 12 busos diaris per Calella cap a Barcelona, molt inferior als 77 que surten de Mataró. És una demanda de la ciutadania, ja que el bus és l’única alternativa de transport públic al tren i, en casos de vaga a Rodalies o d’incidències en el servei ferroviari, es fa difícil anar fins a la ciutat comtal.

Aquesta proposta surt d’una moció que En Comú Podem ha presentat al Parlament, que ha estat aprovada i que inclou diferents propostes, entre les quals s’inclou la creació d’aquesta nova línia d’autobús. Segons el portaveu de Calella en Comú Podem, Sebastià Tejada, és necessària per la inexistència d’una segona via de tren des d’Arenys i en direcció nord, que fa necessari incrementar les línies ràpides de bus que connectin cada municipi de l’Alt Maresme amb Barcelona”. Tejada considera que cal aprofitar “l’escenari de finalització a tota l’àrea metropolitana de moltes concessions de línies de bus cap al 2027, que provocarà una redefinició global d’aquest servei”. El passat estiu es va incrementar el nombre de busos entre Mataró i Barcelona; la capital del Maresme disposa de línies exprés amb una alta freqüència de viatges, mentre que a l’Alt Maresme és molt inferior i no s’ha renovat el servei en molt de temps.

El portaveu dels Comuns entén que ara és un moment “especialment bo” per desenvolupar la mobilitat perquè periòdicament surten noves línies de finançament, tot i que adverteix que “podria deixar de passar a partir de 2027 quan l’Estat comenci a retornar préstecs dels fons europeus compromesos”. De fet, la moció també insta a crear noves línies de transport públic interurbà per connectar els municipis del Maresme amb els hospitals comarcals de Calella, Mataró i Blanes, que actualment són escasses i “genera un increment evitable de moviments en vehicle privat, cosa incompatible amb la voluntat de reduir el trànsit en la N-II”, apunta Tejada. També considera que cal tenir en compte el projecte de bus a la carta comarcal que desenvolupa l’Associació de Municipis i el Transport Urbà (AMTU) pel Consell Comarcal del Maresme.

Tres mesos per presentar el projecte de pacificació de la N-II

El Parlament dona tres mesos al govern de la Generalitat per presentar als ajuntaments el projecte de pacificació de la N-II, segons el que recull la moció. També a l’Alt Maresme, on està molt més endarrerida que al Baix Maresme. Aquest projecte inclou el carril bici i haver d’establir un calendari pel període d’al·legacions i de licitació perquè les obres comencin abans del setembre d’aquest any.

La moció també anima a impulsar un pla de desmantellament de les superfícies dels peatges amb “naturalització, eixos de transport públic, energies renovables i restauració paisatgística, que segons Tejada implica utilitzar aquestes àrees com un hub per autobusos i cotxes particulars, creant aparcament i instal·lant les plaques solars que va prometre el govern en pèrgoles i no a ras de sol.

Altres propostes que s’han aprovat són reclamar a l’Estat els 400 milions d’euros per la pacificació de la carretera i presentar la justificació immediata dels 98 milions inicials atorgada per Madrid a la Generalitat. També planteja tornar a estudiar el trasllat de la R1 a l’interior, un debat al qual des de La Moncloa ja li han tancat la porta.

Tots els grups parlamentaris van votar a favor de la moció, excepte ERC i VOX, que es van abstenir.

Comparteix el contingut!

Go to Top