Rebutjada l’esmena del PP que reclamava 4 milions d’euros per l’ampliació de l’Hospital al pressupost català del 2023

  • Junts ha votat en contra de l’esmena; al·leguen que ja tenien el “compromís” del Conseller de Salut de tirar endavant l’ampliació

  • També ERC, el PSC, En Comú Podem i la CUP hi han votat en contra; Ciutadans a favor

Zona de consultes externes de l'Hospital de Calella

2023-03-14T16:50:16+01:0014/03/2023|

L’esmena que havia presentat el Partit Popular per incloure una partida de 4 milions d’euros als pressupostos de la Generalitat per l’ampliació de l’Hospital de Calella no ha prosperat i ha estat rebutjada per àmplia majoria. L’esmena reclamava la licitació del projecte executiu i l’inici de les obres.

Junts hi ha votat en contra malgrat l’alcalde va afirmar que aquest any es licitaria la redacció del projecte de l’Hospital. De fet, la diputada maresmenca, Judith Toronjo, i el portaveu de Junts a Calella, Josep Grima, van assegurar que no havien presentat cap esmena sobre l’ampliació perquè tenien el “compromís” de tirar-la endavant del Conseller de Salut, Manel Balcells, després que es reunís amb l’alcalde, Marc Buch. Pel moment, aquest compromís no es reflecteix amb una partida específica al pressupost.

També ERC, el PSC, En Comú Podem i la CUP han votat en contra d’incloure els 4 milions d’euros al pressupost, que són els homòlegs nacionals dels partits amb representació a l’Ajuntament de Calella. De fet, ERC Calella es va sorprendre perquè no estigués contemplada la partida i va força a la Conselleria de Salut a fer una reserva de crèdit de 600 mil euros un cop s’aprovin els comptes, que ja van passar el tràmit parlamentari el divendres 10 de març, per fer l’avantprojecte i el pla funcional -o refer-lo, ja que el pla funcional el va presentar el Departament de Salut quan va anunciar que ampliarien l’Hospital a finals del 2020. Una reserva de crèdit no és un compromís legal, sinó una intenció, i quan s’acaba l’any es perden si no s’han iniciat els processos de licitació o ja s’han adjudicat.

El PSC, tot i que ha reclamat en diverses ocasions l’ampliació i fins i tot ha presentat mocions al Parlament per exigir que es tiri endavant, també ha votat en contra. Només Ciutadans i VOX han votat a favor d’afegir els 4 milions d’euros. LA proposta estava dins d’una bateria d’esmenes que el PP ha registrat en l’àmbit sanitari, pel que no ha prosperat cap d’elles.

Així doncs, el pressupost actual segueix reservant només uns 1,8 milions d’euros per fer inversions a l’actual centre sanitari, desglossades en en 1,2 milions pel manteniment dels edificis i altres construccions, 525 mil euros per maquinària, instal·lacions i utillatge i 34 mil euros per mobiliari i estris.

Rebutjades també les esmenes de Junts

També s’han tirat enrere les esmenes que havia presentat Junts per Catalunya per Calella, per valor d’1,2 milions d’euros. Havien reclamat un milió d’euros per cobrir un nou tram de la Riera Capaspre, 100 mil per millorar l’aïllament i l’eficiència energètica de la piscina municipal, 50 mil també per millorar energèticament la Fàbrica Llobet i 50 mil més per la redacció del projecte de museïtzació del jaciment del Roser i fer noves excavacions arqueològiques. Cap d’elles s’ha aconseguit colar en els pressupostos de la Generalitat.

Carril bici i pacificació

Les partides específiques que s’han mantingut en els pressupostos de la Generalitat per Calella són, a més dels gairebé 1,8 milions per l’Hospital actual, per la N-II. Hi ha una partida de poc més de 300 mil euros pel carril bici i una altra conjunta per la pacificació de la N-II a l’Alt Maresme de 7 milions d’euros.

Comparteix el contingut!

Go to Top