Les notícies que han marcat el 2023 a Calella
Quan acaba un any, és inevitable fer un repàs. Així ha estat el 2023 des del punt de vista informatiu, amb les 10 notícies i temes que han marcat la ciutat per la seva transcendència o la curiositat que ha despertat entre els veïns i veïnes. Algunes han estat les més llegides, d’altres han suposat punts d’inflexió a Calella.
- Les eleccions han estat el principal canvi a la ciutat. La política no acostuma a formar part de les notícies més llegides, però en any electoral desperta més interès. Buch ha estat investit de nou alcalde de Calella, un dels esdeveniments que ha marcat el rumb de la ciutat. El resum de les candidatures que es presentaven a Calella també s’ha colat entre les notícies més llegides, i destaquen també el resultat de les eleccions, amb Junts imposant-se a les urnes, i el sondeig que CALELLA COMUNICACIÓ va fer per primera vegada, juntament amb estudiants de l’Institut Bisbe Sivilla, i que avançava la composició del plenari.
- La seguretat s’ha convertit en el debat més important d’aquest final d’any, no només a Calella sinó fins i tot a nivell de Catalunya, amb el grup d’onze delinqüents multireincidents com els protagonistes, malauradament. Un gran nombre de robatoris, baralles i d’altres successos pengen d’aquest grup, successos que han convertit la seguretat en un dels principals temes a tractar durant el 2024.
- La notícia més llegida de l’any ha estat un succés que va tenir amb l’ai al cor Calella, Poblenou i els municipis del voltant. La localització en bon estat de la Carla, la noia que va desaparèixer durant més de tres dies i que va generar una forta mobilització veïnal per trobar-la.
- El canvi de mans de La Gàbia ha estat una de les notícies més llegides del 2023, però encara ho ha estat més l’obertura del nou projecte de Jordi Estivill, qui l’havia gestionat durant 10 anys. Can Tivill, el restaurant propi amb la gastronomia que l’ha situat com un dels preferits dels calellencs, va despertar l’interès i felicitacions de la ciutadania.
- Un altre negoci de la ciutat també ha patit canvis, però no per obrir sinó per tancar: la mítica botiga de decoració Can Porti ha abaixat la persiana de forma definitiva aquest any, un establiment que queda en el record dels calellencs i calellenques.
- El jaciment del Roser fa anys que ha estat en el punt de mira mediàtic. Per això, no és estrany que també sigui de les més vistes la notícia amb el reportatge fotogràfic de com ha quedat la vil·la romana un cop han acabat les obres del supermercat Aldi.
- Un altre “àlbum de fotos” també entra en el més vist a CALELLA COMUNICACIÓ, però en aquest cas pel seu caràcter lúdic, festiu i, com s’acostuma a dir, fer poble. Es tracta dels sopars al carrer de la Festa Major petita, un esdeveniment molt arrelat a la ciutat que congrega centenars de veïns i veïnes.
- Les notícies que es cataloguen com “dolentes” perquè expliquen tràgics successos solen ser les més llegides. Però hi ha un detall que amaga part de la història de Calella i que també està entre el més vist del 2023. Parlem del petó de Calella, l’adhesiu que decora múltiples aparadors a la ciutat però que també està a diversos punts del món.
- Les festes i esdeveniments de tot tipus agraden a la nostra societat. Un fet que es demostra amb una altra de les notícies més llegides de l’any: la recuperació de la rua de Carnaval de l’Alt Maresme, que portava suspesa des de la pandèmia.
- Tanca aquesta recopilació una notícia sobre un atractiu turístic que, en algunes ocasions, resulta perillós: les lletres de Calella situades a la Riera Capaspre, un element que, per la seva proximitat a la N-II, fa que molts turistes envaeixin la carretera per fer-se fotografies amb el nom de la ciutat al complet.
Com a tots els Top 10, aquí van els “bonus” que també podrien arribar a colar-se al llistat. Es tracta de dues notícies de propostes de futur que no s’han executat -encara, caldrà veure si es porten a terme durant aquest any-, però que també han estat de les més llegides. Són el projecte de la Generalitat de convertir l’aparcament de l’estació en un “park&ride” de pagament i el de l’Ajuntament de reconvertir els locals buits del carrer Jovara en habitatges per lluitar contra la degradació de la via.